Ecografies 2D, 3D i 4D

Publicat el 1 de febrer de 2023


A Gineobstètrics estudiem el fetus en 2D, 3D i 4D en tota la seva dimensió per a observar mesures fetals, pes, placenta, líquid amniòtic, etc. i controlar la seva evolució i benestar:

  • Ecografies 4D, o ecografies en temps real, és l’obtenció de 26 imatges 3D per segon amb un equip 4D, el que confereix la sensació de moviment real. Es graven en DVD i és com si estiguessis veient una pel·lícula del teu fill per televisió.
  • Ecografies 3D. Estan basades en l’obtenció d’un escombrat d’imatges que li donen al fetus l’aspecte de volum. Les ecografies 3D i 4D es poden fer en qualsevol moment de l’embaràs. No obstant això, les imatges més espectaculars s’obtenen en el primer trimestre fins a les 13/14 setmanes, encara que el moment ideal està entre les 24/25 i 30/31 setmanes. Poden fer-se ecografies 3D i 4D en pacients en l’últim trimestre però en ocasions l’escassesa de líquid, les mans davant de la cara i/o el cordó umbilical no faciliten la visualització del rostre. No obstant això, quan s’assoleix veure, la qual cosa passa en el 70/80% dels casos, són imatges inoblidables per la seva qualitat i realitat.
  • Ecografies 2D. Després de la realització de l’ecografia 3D/4D, sempre fem una ecografia 2D, la qual coneixem com la normal. En ella visualitzem tota l’anatomia fetal, així com la placenta, líquid amniòtic, paret uterina, etc. Fem també Doppler de l’artèria umbilical per a valorar les resistències, el que dóna una alta seguretat del benestar del fetus. Aquest tipus d’ecografies són les que es realitzen també per al control regular o en les revisions periòdiques anuals.


Dr. Gómez (veure “Equip Mèdic i Especialistes”)

 

Demanar cita

Pots contactar per telèfon o correu-e:
93 886 46 01
644 11 78 71
info@cemgine.cat

Traductor »