Preparació al Part


La Preparació per al Part té com a objectius:

 

  • Controlar el dolor que es produeix durant el part, acompanyant a les contraccions.
  • Reduir l’ansietat que pot experimentar-se en el transcurs del mateix.
  • Col·laborar i participar activament en el naixement del nen.

Generalment, els cursos de preparació al part comencen sobre el sisè o setè mes d’embaràs, encara que poden seguir-se des del primer trimestre i consten d’una part teòrica i una altra de gimnàstica prenatal:

 

  • Classes teòriques: en les quals s’expliquen canvis propis de la gestació, com reconèixer els senyals de part, en què consisteix l’anestèsia epidural, el monitoratge, què passa en cadascuna de les fases del part, etcètera, guiades normalment per una llevadora.
  • Classes pràctiques: que inclouen gimnàstica prenatal, tècniques de relaxació, entrenament per a les diferents fases del part, control de la respiració i mesures posturals, guiades per una fisioterapeuta.

CURS D’EDUCACIÓ MATERNAL

Durant el curs de preparació al part us volem acompanyar en aquesta experiència única. Per aquest motiu, des de CEMGINE, creiem necessari també dotar a la parella dels coneixements, estratègies i habilitats que us preparin per afrontar els canvis físics, emocionals i d’estil de vida.

Aquest curs està repartit en 7 sessions teòriques i/o pràctiques, les quals són impartides per una llevadora o una fisioterapeuta. És el moment per compartir experiències, resoldre dubtes i qualsevol tipus de preocupació.

Informació de les sessions:

SessióConsisteix d’una presentació referent al que s’explicarà i es realitzarà en el mateix curs.Es parlarà del pla de part i de la panereta.
SessióS’explicarà i es practicaran els exercicis Esferodinamia (sobre la pilota)Abans de finalitzar la classe es realitzaran uns exercicis de relaxació.
SessióAquesta sessió s’aconsella realitzar-la amb la parella, ja que es tractaran temes interessants com els signes de part, fases del part, tipus de part i cesària, anestèsia.
SessióEn aquesta sessió tractarem la pelvis i el massatge perineal, dels exercicis Kegel i de la importància de la rehabilitació durant el postpart.
SessióAquesta sessió s’aconsella realitzar-la amb la parella ja que es tractaran els temes pendents de la sessió 3.També es parlarà de les respiracions, contraccions i “pujo”.
SessióPer tal d’afrontar amb més seguretat es donaran consells pràctics per al nounat en el part i com realitzar les cures al nadó.
SessióS’explica com es viuen les primeres hores postpart, els avantatges i inconvenients sobre la lactància materna/artificial; tècniques, trucs i posicions per ajudar al nadó a agafar-se al pit.

 

Durant el temps que durin les restriccions de mobilitat i reunió, motivades per la pandèmia del coronavirus, aquests cursos s’imparteixen de manera telemàtica, utilitzant un programa de videotelefonia que proporciona un servei de xat de vídeo, personal i confidencial, de forma que permet a les diverses participants seguir les classes teòriques i pràctiques des de la comoditat de casa seva.

– Duració aproximada/sessió: 1 hora i 30 minuts
– Conveni amb les principals mútues
– Es recomana vestir roba còmoda
– Alguna sessió s’aconsella fer-la amb parella.

Vols saber-ne més?

Vine i informa-te´n!!!!!

 

Demanar cita

Pots contactar per telèfon o correu-e:
93 886 46 01
644 11 78 71
info@cemgine.cat

Traductor »